Projekat se zasniva na renoviranju kuće iz 1920. Mali, neiskorišćeni prostori su rekonfigurisani i prošireni za različite sadržaje. Strategija je bila da se poveća unos dnevne svetlosti, 90% visoke efikasnosti osvetljenja, preseljenjem otvora prozora. Cela kuća je rađena kao održiva, kombinovanjem pasivne i aktivne tehnologije: radijatori koji se zagrevaju visokom efikasnosnošcu kotla, solarno zagrejana voda, veća efikasnost korišćenja vode, kišnice, itd…

 

Napokon cela obnova postojeće kuće je rađena uz maksimalno poštovanje istorijskih okvira postojećeg stanja.

 

Arhitekta : Shimizu + Coggeshall arhitekte

Lokacija: Santa Monica, California

Projektni tim : Joshua Coggeshall, Janice Shimicu,

Sean Harris, Ryan Klinger , Danny Mascari

Projekat: 2010

Fotografije: Joshua White

REZIDENCIJA U 25.ULICI

 

VIDEO:

VIDEO:

You will require flash to view this gallery

Ovaj fantastičan enterijer u čudesnom potkrovlju u Stokholmu pokazuje svu raskoš svetlosti i veličine prostora.

Nalazi se na četvrtom spratu jedne zgrade iz 1885 i ima 300 m2.

 

Sa sve četiri strane je izložen suncu sa svojim krovnim prozorima i visokim plafonima. Dnevni boravak je potpuno otvoren i u njemu je naglašena polica za knjige koja se proteže do visine krova i daje pravi utisak grandioznosti prostora.

 

LOFT U STOKHOLMU

Kliknite ovde za povratak na naslovnu stranu !!!
gde je sve počelo
vaši novi prijatelji
oglasite se
za poneti
pronađite nas

UmetnostART

KulturaCULTURE

DešavanjaEVENTS

ArhitekturaARCHITECTURE

EnterijerINTERIOR

DizajnDESIGN

EnterijerINTERIOR

SledećaStrana

NextPage